fredag 9. september 2011

Siste innspurt

Det ble en travel uke før vi nå i morgen reiser til USA. Mandag var det medlemsmøte i Østensjø Husflidslag hvor vi skulle "leke med strikkepinner og heklenåler".

Og her er forelser/inspirator, Berit,  med to lydhøre elever som gjerne ville prøve seg på en av teknikkene som ble vist. Flere bilder ligger på lagets blogg.

Tirsdag var det oppstart av "Gøy med Garn"


Og da måtte jeg bare prøve å strikke "spiral-strømper" etter oppskriften som nå ligger på bloggen til Østensjø Husflidslag. http://snorgaffelen.blogspot.com/
Garnet kjøpte jeg tidligere på dagen på Mauds Garn på Lillestrøm.

Onsdag var det første medlemsmøte for høsten i Tåsen Quiltelag. Her skulle UFO-ene man hadde meldt opp før sommeren vises fram ferdige. Man pleier ofte å være litt overmodig her og melde på flere enn man rekker over, men for en gangs skyld var alle mine tre ferdige

Den første UFO var et teppe som er sydd til bamsene mine. Håndsydde sekskanter, påbegynt på USA-turen for tre år siden. Teppe ble håndquiltet i sommer. Det følger også en liten pute med.

Prosjekt 2 var en pute som jeg startet å stichet etter jubileumsturen til Trondheim for 4 år siden.
Her manglet det quilting og montering, og det ble gjort i sommer.


Og til slutt var det blokkene som hadde ligget siden jeg i 2003 var på kurs med KaffeFassett for å lære å designe hatteteppe. Var kjempeivrig etter kurset, men da alle blokkene var nesten ferdig, ble de liggende i en eske med resten av stoffene. Manglet å sette på kanten på selve hatteboksene og sy sammen blokkene, mellomverk og kanter. Det ble gjort i sommerferien, og så var det avgårde til Merete Ellingnsen for å få det maskinquiltet. Ble veldig fornøyd med resultatet. Endelig ferdig etter 8 år.


Det ble mye vis og fortell denne kvelden, og må bare ta med Annes forkle som var sydd av bukser.


Her er noen av UFO-jentene som sitter i dyp konsetrasjon og syr. Mange har med sytøy på møtene. Og så skravler man, drikker kaffe og spiser kaker. Og så kveldens "høydepunkt" loddtrekningen. Noen har større vinnerlykke enn andre.


Viste også fram Ufo-jentenes produksjon av tepper til "Tepper som Varmer" for å inspirere andre i laget til å ta del i sy-sammen lørdag i løpet av vinteren. Disse 13 teppene skal snart leveres til Siri Segelstad for levering til et av sykehusene.

Nå er det snart så torsdag går over til fredag. Etter en lang dag på jobben var et rett hjem for å vaske de siste klærne, til frisøren for å klippe meg. og så begynne å pakke. Kofferten ligger åpen på gulvet og venter på det siste som blir lagt ned i morgen. Vi har tid til litt før vi drar.
Deilig å kunne ta det litt rolig fra morningen.

1 kommentar:

  1. Håper du får en fin tur "overthere". Fin blogg du har - masse fine bilder og masse å se på. Gleder meg til reisebrevene dine!! Hilsen Heidi

    SvarSlett