onsdag 3. august 2011

En "anderledes" sommer

Så var det endelig sommerferie med hele 4 uker fri, hvorav tre skulle tilbringes hos mor og lillebror i Trondheim, og den siste hjemme på Oppsal. Pakket bilen fulll av håndarbeide som bare måtte være med, og satte turen oppover via Østerdalen lørdag 2. juli. Måtte ikke bli arbeidsledig mens jeg var i Tondheim.
Mens jeg satt der i bilen og hørte på radio langs Mjøsa kom jeg på at det var lenge siden jeg hadde vært innom Quilteglede på Elverum, og siden det var lørdag og jeg skulle fordi måtte jeg bare kjøre innom.
De hadde jo flyttet til nye lokaler siden sist også. Var ikke vanskleig å bruke en time der, og litt penger også.
http://quilteglede.no/index.do

Tror jeg var ganske heldig med været også. Mye blå himmel, men også noe regn. Familen bor i et hus med stor uteplass. Den ble flittig brukt de fine dagene til håndsøm og tråkling av tepper. Litt grilling ble det også.

Her ligger et fargeglad teppe som tråkles før det skal quiltes. Fikk tråklet noen som skal til "Tepper som varmer" i løpet av høsten også. Rett bak denne terassen ligger mors arbeidsrom som jeg flittig benyttet de dagene være ikke var så bra.

En av disse dagene fanget jeg dette skue En så flott regnbue visete seg etter en skikkerlig regnskur. Men etter en slik regnbue glemmer man som regel regnet som plasket ned like før. Og bekken som fosset nedover veien.


Å så kunne det være denne idyllen med blå himmel og flotte blomster. Mange synes vel det, men for de som har mange av denne sorten i hagen blir de etter hvert en plage (sier mor) De sprer seg veldig fort og "tar over" hagen. Så en kveld var det på med støvler og kutte dem ned før de fikk spredd sine frø utover.


Å så ble det tid til litt handling også. Måte jo en tur eller to innom Quiltegården og Siw. Brukte vel litt mye penger her også, men så ble det mye fint da. 4 blokker på en ny BOM ("Glædelig Jul" av AnnAKa) + litt mer stoffer, mønster og en Japansk bok på fransk (kan ikke lese noen av språkene)


Her er et lite utsnitt av butikken. Hun skal utvide med garn i butikken i løpet av høsten og har også tatt over en quiltebutikk på Heimdal utenfor Trondheim sentrum. LYKKE TIL SIW.Nesten hver morgen i de tre ukene jeg var i Trondheim gikk lillebror og jeg tur i Bymarka som ligger rett ved der de bor. Og da var det tur rundt et badevann som også var tilholdsted for en del ender. Etter hvert måtte vi bare ha med "gamelt" brød for å mate dem. Og noen ble veldig tøffe og spiste fra hånden.

Men så ble sommern en annen. Rette før jeg skulle returnere til Oslo søndag 24. juli skjedde de forferdelige tingene 22/7. Og dagene etter ble det veldig mye TV-titting for å få med det meste.
Mandag 25. var det naturlig å delta på Rosemakeringen på Rådhusplassen og spassere gjennom byen for å ta ødeleggelsene nærmere i øyesyn. Arbeidsplassen min ligger så nærmere, så det var godt å se at det ikke var gått så veldig mye utover de bygningene.

Torsdag fikk jeg samlet noen av Ufojentene til søm, prat og litt god mat på balkongen, for å få tankene over på noe annet, og vi var 4 stykker som ikke ga oss før sent på kvelden. Den dagen gjorde godt.

Denne uken er jeg tilbake på jobben og den vanlige tralten med å stå opp tidlig, gå på jobb, hjem og rydde på plass ting etter ferien. Og så sitte på balkongen med et håndarbeide å se kvelden komme.
 Og nei, jeg fikk ikke bruk for alt håndarbeidet jeg tok med til Trondheim, men da har jeg jo noe å holde på med utover høsten også

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar