søndag 1. mai 2011

Ufojentenes "vaskehelg"


En gang hvert halvår bruker vi velferdsrommet til borettslaget de jeg bor som "systue". Som betaling for disse dagene vasker vi rundt i lokalet på våren, og det var helgen for det nå. Når 8 av damene møter opp i rett tid lørdag tar ikke denne vasken mange timene. Så da vsaken var ferdig og lunchen fortært var det fram med alle stoffene som har stått på lager i over to år, og som er ment å sy tepper til langtidssyke barn. Lørdagen ble brukt til å bla igjennom alle stoffene og finne ut hvordan vi skulle legge opp arbeidet.

Her en en av bunkene med stoffer som var sortert etter hva som kunne brukes sammen. Det var så langt vi kom på lørdag. To valgte da å ta med seg soffer hjem og fylle på med egne stoffer og tenke gjennom hvordan mønster de ønsket å sy.

De som skulle være med på søndag ønsket å starte tidlig. Og vi fordelte jobber mellom oss. Audrey ønsket å være skjærer og strykedame. Det synes vi andre var helt greit.

Anita var den som hadde oppgaven med å stable blokker sammen i bunker for sying, dette er hun spesielt god på. Men hun sydde også.

Og her er to av syserskene godt i gang

Etter at blokker var kuttet opp var det litt av en jobb å legge dette utover så det skulle passe inn. Her var det Liv som hadde komponert et teppe med landsakpsmotiv og masse blå blokker rundt

Birgitt falt for bunken med batikkstoffer og har her komponert et flott teppe med masse farger. Hun har applikert stjernemotiv på noen av dem.

Og her ligger min stoffbunker som skal bli et med bamsemotiv i midten med stripekant i blå/gul/brun

Å her har vi Turids "Giraff-teppe" med motiver som er rammet inn med blokker rundt.

Å så var det et par tepper hvor toppene ble ferdig før vi avsluttet dagen på søndag rundt 16.00
Dette er et teppe med bare frosker og brunt mellomverk. Kanskje en syk gutt som kan like.

Og det andre er et med masse morsomme kattemotiver.

Denne måten å jobbe på synes alle var spennende. Alle litt usikre da vi startet lørdag, men etter hvert tødde alle opp og komponerte med stoffer og farger de skjelden bruker. Vi håper å levere et tosiffret antall tepper på høsten.
Å så til sist, takk for en kjempehelg jenter. :-)

5 kommentarer:

 1. Så flinke dere har vært :)

  SvarSlett
 2. Gretha, utrolig gvor kreative dere har vært og mye fikk dere gjort også. Takk for titten:)

  SvarSlett
 3. Godt jobbet og mye flotte tepper å se frem til skjønner jeg

  SvarSlett
 4. Kjempeflinke har dere vært, mange flotte tepper her.

  SvarSlett
 5. Kjempegod ide! :-) Det er nok mange både barn og foreldre som synes det skal bli godt med en unik hjemmelaget quilt å bre rundt seg. Lykke til med resten!

  Hilsen Rebecca

  SvarSlett