onsdag 17. september 2014

Norsk Quiltefestival

Siden vi fikk vite om at tre av de norske quiltebutikkene skulle arrangere Norsk Quiltefestival i tiden 11. - 14. september 2014, har vi gått å telt dager til dette skulle skje.
Det var hentet quiltelærere fra både USA, Australia, Japan, Sverige og Norge. Og mange store navn i quiltekretser. Det var bare å velge og vrake. Så da oversikten med påmelding ble lagt ut på vinter/vår ble man revet med, og alle dagene ble fylt opp med kurs. Ser i ettertid at dette kunne bli vel mye, men gøy var det.

Det hele startet torsdag 11. september med kurs med Camilla Roskelly, og det var stort sett det som skjedde denne dagen.

Fredag kom det ennå flere damer og da var det Buggy Barnkurs med Jennifer Keltner. Denne dagen åpnet også butikkene og utstillingen. Etter middag ble alle kurslærerne presentert og viste fram modeller for sine kurs.

Lørdag var det kurs med Jo Morton. Og på kvelden var det utenlandske kurslærerne som fortalte om hvordan de startet og hvordan de jobbet.

Og det hele ble avsluttet søndag med nytt kurs med Jo Morton og avslutning etter lunsj med trekning av det store lotteriet. Ingen gevinst på meg der, men jeg fikk handlet fra meg hos butikkene.

Så kommer det litt bilder fra første dag.


Her har kurslærer, Camilla Roskelly klatret opp for å henge opp modellen av kursets teppe.
"Round & round" 


Og både Hanne og Anna Malin var to kursets totalt 30 deltagere.


Og her tar  May Britt Selfie med Camilla.


Så fikk vi besøk av de tre som står for hele festival, Kathrine (Kathrines Quiltestue, Oslo), Åsne (Quiltefryd, Tønsberg) og Siw (Quiltegården, Trondheim)
De besøkte alle kursene hver dag, og hilste oss velkommen.


Og her er en av mine blokker ferdig. Jeg brukte batikker. Bare 6 blokker til å sy.


På ettermiddagen ble det satt fram snaks. 


Og man behøver ikke bare sy store blokker. Her ser vi en minivariant av samme blokka.
Dette var slutten av dag en. 
Dag to kommer i morgen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar