lørdag 22. oktober 2011

Klækken, første dag

Etter helgetur til Trondheim for 2 uker siden og masse annen aktivitet var det fredag 21. oktober tur for våres helgetur med syamskiner til Klekken/Klækken. Vi var 11 damer her i fjor på samme tiden, hvor vi med en gang oppholdet var over, bestilt nytt opphold i år. I år var det 10 damer som hadde gjort seg klar til dyst.

Flere av oss reise fra Oslo rundt 10-tiden og møttes til lunsj på hotellet før vi inntok "systuen" eller møterommet som de kaller det på hotellet. Og der er det allerede satt opp bord til at 10 damer skal sy.


Og her er bilde etter at 6 av damene hadde ankommet og staret å installere seg rundt arbeidsbordene. Som dere ser har vi store og lyse lokaler.


Og det tok ikke lang tid før både stoffer og skjærekniver var framme, og vi er i full gang med å gjøre klar for søm. Vi har et stort bord i ene enden av rommet hvor vi alle legger ut skjærematter vi har med. Her "flyter" det av linjaler i alle størrelser og fasonger.

Jeg har både med arbeider som er påstaret, og ting som bare er stoffer foreløpig.
Og det er like vanskelig å velge hva man skal starte med, men det ble jubileumsteppe som vant.Dette skal bli mitt Tåsen Quiltelags Jubileumsteppe for 2012. Er i grønn og beige batikker. Midtblokken skal ha lagets logo applikert og de fire andre skal få syrelaterte sticherier. Det blir et "lite" veggteppe.


Og her er min plass rundt bordet. Ser någenlunde ryggig ut nå, men det blir det vel ikke framover, regner jeg med. Rett bak maskinen kan vi se "gaveposen" alle fikk utdelt med stoff og stæsj vi skal bruke til overraskelses-prosjekter under veis i helgen. Ingrid og Turid tok utfordringen på det i år. SPENNENDE......og her han vi se alle damen opptatte rundt kl. 23.30 første kvelden. Vi er oppe bare til måltidene, men ikke for lenge av gangen. De har alt for god mat her. Til middag i går var det:

Kremet jordskokksuppe med Parmaskinke og bakte løkringer
Helstekt okseindrefilet med pikant peppersaus, Anna-poteter og caponata
Snicker-kake med eplesorbet og solbergcoulis

Vi blir "litt" bortskjemt i matveisen.

Og så noen glimt av hva jeg rakk de siste ukene innimellom jobb og møtevirksomhet på kvelden.


Ferdig med strikkejakken jeg hadde tatt på meg å ferdigstille. Ble en liten lue/hatt til også.Og så var det sjalet som jeg staret med på strikkekurset for noen uker siden.

Og nå er det snart klart for frokost og ny sydag på Klækken-hotell.
Ha en god dag, og følg med på bloggen for oppdateringer i morgen.

3 kommentarer:

 1. Heia Gretha, ser ikke ut som du er på noe hvilehjem denne helga (heller). Imponert over teppene du syr!! Den jakken du strikket strikket jeg til jentene mine da de var mindre - ca 15 år siden.
  Kos dæ ved symaskina og ha en fin helg.

  SvarSlett
 2. Gretha, kos dere masse;) Er det i privat regi? Hvis ikke slenger jeg meg med neste gang;)

  SvarSlett
 3. Du verden hvor de går unna!! Turbo Gretha!! Ser ut til at det blir en super helg. Gleder meg til å se resultater til torsdag, for du kommer vel på strikkekafè? Kos deg masse! Klem Heidi

  SvarSlett