søndag 23. oktober 2011

Dag 2, Klekken

Opp tidlig, og så en rask frokost. Her må man ikke bruke opp tiden til noe unødvendig. De fleste var godt i gang da klokken var ni. Og man kunne jobbe videre med de prosjektene man hadde tatt med seg, og de fleste har vel egentlig med seg mer enn de kan nå over, i alle fall denne helgen. Men man passe på å ikke bli arbeidsledig.

Jeg monterer noen koppeposer som jeg skal ha med på julemarkedene som starter opp nå i neste måned. Kommer foto i morgen.

Så startet vi med helgens første fellesprosjekt. Her hadde vi blitt satt i gang med hjemmelese før vi dro. Finn fram 4 mørk/mellom stoffer og 1 lys. Og så skjære stripesett av tre av dem. Disse ble vi nå satt til å sy sammen ig så kutte opp. Så skulle de syes sammen til Nine-patcher igjen, som så skulle kuttes opp slik vi ser på bildet over.


Så skulle 2 av blokkene snues 180 grader.
Blokken heter "disappearing" nine-patch


Og her ble resultetet da alle var nesten ferdige.Og her er det noen i nærbilde. Min er den med beige, gul, brun og svart.


Så måtte noen av oss bare teste ut en linjal vi hadde kjøpt i USA. Man starter med å sy sammen kvadrater av en gitt størrelse til et kvadrat med ramme rundt (det beige) Så legges linjal i hvert hjørne med anvisning av et kryss på linjalen. (og linjalen må ligge samme vei hver gang).


De kvadratene man får da legges sammen for å syes sammen på nytt.


Og da kan det bli seende slik ut. Og dette var gøy å sy. Linjal fåes i forskjellige størrelser. De to fremste er sydd med den nest minste, og det holdt for oss, men Birgit har prøvd seg på mindre....... men hun liker jo miniatyr. Dette heter Twister, og kan også syes på andre måter.

Og innimellom dette klart vi i få i oss både lunsj og middag. Ja og så litt vin da. For de fleste ble kvelden i syrommet avsluttet rundt 23.00. Man blir vel litt slitne etter så mange timer ved symaskinen.

Og så er snart siste dag igang........

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar