søndag 11. mars 2012

En Sømmelig helg

Andre helgen i mars hvert år samles "Ufojentene" seg i Fuglemyra Kafe for å sy, og missbruke stoff, som enkelte vil si. Allerede tidlig fredag formiddag kom de første. Vi er totalt 10 damer, men i år var Anne-Kjersti bortreiset og Ingrid ble syk. Noen var med alle dager og noen nøyde seg med to dager. Audrey var en av de sistnevnte, hun skal ha eksamen til tirsdag. Lykke til Audrey.


Turid var en av de første som kom, og har begynt å rydde seg på plass. Vi sitter langs  veggene med bord med symaskinene på. Så har vi 2 strykebrette i midten. En stor benk og et stort bord hvor vi kan stå å skjære. Veldig praktisk.


Anitra var ikke veldig fornøyd med å satt til å sprette opp quiltingen hun hadde gjort på løperen hun sydde på Klekken i høst. Men når man ikke har overtransportør på symaskinen blir det vanskelig å få det pent. Hun fikk etterpå quilte den på min maskin, og var fornøyd med at hun hadde tatt jobbe. Hun måtte bare klage litt underveis.........


Og her har det begynt å fylle seg opp. Anita, Audrey og Birgit hadde kommet og er i full gang med sine arbeider. Anita syr sengeteppe til en jubilant. Kommer et bedre bilde av det lenger ned.


Audrey hadde vært på kurs med Helle Løvenskiold i november og viser her fram blokkene hun hadde sydd på og etter kurset. Var sydd i flotte batikker.Og her var teppe hun sydde på denne helgen. Skal bli et barnetepper . De stormønstrede blokkene har morsomme frosker på seg. 


Og her er sengeteppe som Anita sydde. Det siste hun gjorde før vi avsluttet for helgen var å legge på lilla fleece på baksiden og qulite teppe. Det ble et flott resultat.


I tillegg til syområde hadde vi en koselig sofa krok hvor vi inntok alle våre måltider, og her startet vi også opp dagen med en kopp kaffe og litt quiltebladlesing.......... 
I år som tidligere var det Anita som sto for matlagingen, med omelett på lørdag og ribbe på søndag. 
Og så litt annet til da. Takker kokken.


Og her er et overblikk over noen av syplassen søndag morgen før noen har satt seg for å jobbe.
Ser litt for ryddig ut ennå......


Løper som er på vei til å bli ferdigstilt. Anita er syersken.


Og så er det vår miniatyrsyerske, Birgit som er i aksjon. Fordelen med å sy på dette at det er ikke mye materialer å ta med seg, men Birgit bor nærmest, bare 50 meter unna.
Bare for å oppklare, Birgit syr IKKE bare miniatyr.


Å så er det den lille lykkebamsen til Anitra som bare måtte med. 
Den har sittet oppe på hennes symaskin hele helgen.


Jeg fikk quiltet flere løpere og brikker og sydd på lukkekanter. Disse er bestilt.
Så fikk jeg skjært opp mange blokker til et nytt teppe.

Jeg følger en amerikansk nettside som legger ut filmer på YouTube om hvordan man syr forskjellige blokker, og tepper, hvordan man bruker spesielle linjaler eller utnytter en JellyRoll. 
Her for en uke eller to siden la de ut en film som viste en veldig enkel måte å bruke en JellyRoll som jeg fikk lyst til å test ut. Det gjorde jeg denne helgen.


Man syr sammen alle stripe i den rekkefølge de ligger i rullen eller pakken. 
Jeg brukte en med batikkstoffer fra Hofman. 
Endene legger sammen på skrå, som vist på bilde og syes på skrå.
Når alle er sydd sammen må overskytende hjørner klippes bort.


Så klipper man bort halvparten av den første stripen.
(det vil si ca. 22").


Legg så den enden sammen med den andre enden, rette mot rette og sy sammen hele veien til amn kommer til midten. Klipp opp slik at de kan legges flatt. Ta så denne enden og legg sammen med den der du startet.


Og fortsett og sy til du kommer til midten igjen. Klipp opp og brett ut. 
Legg sammen endene igjen.


Og sy videre til du kommer til midten osv osv.


Og til slutt har du sydd sammen til et passe teppe, 


som blir seende slik ut. Nå kan du stryke teppe.....
Dette tok maks en times tid å sy, så nå er det bare å legge på bakside, quilte og kante.

Takker damene for en hyggelig helg.

1 kommentar:

  1. Så kreative dere har vært. Forstår godt at du ikke hadde tid til å spille "ordspill" med meg. Klem Heidi

    SvarSlett