Sider

onsdag 30. oktober 2013

Fredericsburg

I dag (tirsdag) var det tidlig opp for å spise frokost, før man fant plass i bussen som først skulle ta oss til en quiltebutikk (med stor Q) en godt stykke nord for San Antonio. Nærmere bestemt i byen Kerville.


Og her ble vi alle mottatt i døren av en av innehaverne som ga hver av oss i stichery i gave.


Inne var det rom etter rom etter rom med stoffer. Og det var batikkene som ble mitt valg i dag.





Dette var bare fra noen av rommene. Over parkeringsplassen lå det en byging til som rommet kurslokaler i 1. etg og i andre var det overnattingsmuligheter. 




Rommene hadde forskjellig stil og hadde tre eller fem senger, og et eller to bad. I tillegg var det god spiseplass med stort kjøkken og en liten stue oppe. Det var kursrom det......

Så bar det videre til Fredriksburg hvor vi spiste lunsj på egen hånd og fikk mulighet til å handle litt mer.




Var ikke veldig lang tid på hver plass, men vi fikk da både sett litt av hvert og handlet litt. Tilbake til hotellet ved firetiden. Klokka seks var det felles middag på hotellet for hele gruppen, og etterpå var det show and tell. Enten det var noe man sydde på eller hadde kjøpt i dag.




Og disse fire hyggelige damene fra USA satt sammen med oss.

 
Og så avsluttet vi kvelden i bakhagen med søm, før man gikk hver til sitt for å pakke. I morgen er det tidlig opp for å reise videre til Housten.

Da er det god natt og på gjensyn i morgen.

tirsdag 29. oktober 2013

Alamo og RiverWalk

I dag var det besøk på Alamo som sto først på programmet. Noe amerikansk historie hører med på en slik tur. De fleste av oss hadde nok trodd at vi skulle i buss til en plass utenfor byen, men Alamo, som er en av tre misjonshus, senere fort, fra 1700 tallet ligger rett ved hotellet inne selve byen. 


Så etter å ha spist frokost og møtt opp i resepsjonsområde,


Loste vår guide, Patti, oss over gaten til Alamo.


Først inne, hvor vi ikke fikk fotografere. Og så satt vi på benker ute og fikk en god innføring i historien. Fra spanjolene kom, og franskmennene, og amerikanerne og meksikanere og til slutt at de falt.


Og hvordan hadde historien vært om de hadde husket å fjerne disse før de trakk seg tilbake?
Da mener jeg selvfølgelig kanonen.


Og her noen av oss samlet på forsiden av Alamo.

Så bar det på beina videre til neste stopp som var:


Som er en samling gamle bygninger med mange små butikker og et lite utendørs teater.



 
Og så var det på tide med litt lunsj før vi skulle på tur ut på kanalene.



Utsikt fra båten.



Resten av dagen var det program på egen hånd. Ble både tid til hvile og sying i bakhagen på hotellet. På kvelden var vi å spiste på en fiskerestaurant like ved River walken. Den hadde helt fantastisk mat.


Ble en spasertur på River walk før vi endte opp på hotellet.

God natt, skal tidlig opp i morgen, da vi skal tidlig ut på tur.

mandag 28. oktober 2013

Så var det SAN Antonio

Søndag var det opp som vanlig, spise frokost og så avgårde. Men i dag for å komme oss videre til San Antonio, som ligger ca 25 mil nord vest. Her skulle vi levere tilbake leiebilene og fortsette turen med et reiseselskap som har spesialisert seg på quilteturer, country Herritage Tours. Første del av turen går utifrå San Antonio og senere blir vi fraktet opp til Houston, hvor det store Quilteshowet er.

Vi bor nå på Hotel Menger, som er et gammelt erverdig hotell fra 1859. Ligger inne i sentrum ikke langt fra kanalene. Etter ankomst tok vi oss en tur ned dit for lunch.


Flott område med mange restauranter og butikker. Og et mangfoldig fuglelivet, som tydeligvis var vant til å få mat av folk.


Og hvis du ikke fortsatte å gi, hakket de deg på låret......

På kvelden var det samling med hver gruppe (vi er i gul gruppe) for informasjon. Vår tourguide er Patti. Etterpå var det tid for litt utforskning av hotellets fasiliteter og litt mat i baren. Hvor et par av oss fikk kontakt med de to i gruppen som kommer fra Canada. Det ble en tidlig kveld, og bloggskriving ble utsatt til i dag. Er akkurat stått opp og sitter her med nytraktet kaffe og tar det litt rolig før dagen helt starter. 


Et lite stemningsbilde fra hagen.

Ha en god dag!

søndag 27. oktober 2013

Lørdag i Corpus Christi (Texas)

Siden det var lørdag så startet vi dagen litt senere og ved ti-tiden skulle vi besøke dagens quiltebutikk. Men på den adressen vi hadde funnet på en quiltebutikk-app var det ingen butikk å finne. Så da ble alternativet å finne Jo Anns isteden. Den kan sammenlignes med en stor Ponduro-butikk.


Masse å finne, både stoffer, broderier, bøker og masse annet her.


Og rett ved ant vi en Starbucks med sterk nok kaffe for oss nordmenn.

Neste på programmet var botaniske hage.









Her kunne vi se både blomster, sommerfugler og noen krypdyr.

Resten av dagen ble det tid til å spise og spasere rundt et meget stor shopingsenter. Siste kveld i Corpus ble det en tur på Appelbes og litt søm i lobbyen på hotellet. 

God natt!!

lørdag 26. oktober 2013

Quilt i Corpus Christi

Fredag og klar for en dag i selve byen Corpus Christ. Dagen startet med en tur til en av de lokale quiltebutikkene, Quilt Cottage. Den lå mindre enn 10 minutters kjøring fra hotellet. 


Litt anonym fra utsiden, men det er ikke så uvanlig i USA. Men når vi kom inn ble det så mye bedre.




Bare noen bilder som viser mangfoldet.


Og her er min varer før betaling. Ble litt i dag også........

Etterpå kjørte vi inn til havneområdet hvor det ligger mange fiskerestauranter.


Før vi går inn, 


Og her inne. God mat.

Etterpå gikk vi en tur langs bryggene hvor det ligger masse båter.


Godt å varmt i solen. Så en tur til et stor mall før vi avslutter dagen i resepsjonen med en lett "middag" og litt søm og strikk før vi legger oss.

God natt og på gjensyn i morgen!!