Sider

tirsdag 23. august 2011

Jippi !!!!!

Da var dåpskjolen ferdig. I ferien ble jeg oppringt av en ung dame som hadde overtatt sin mors brudekjole og ønsket å få sydd den om til dåpskjole. Og jeg var vel litt rask til å svar at "klart jeg kan det" Dåpen skal være nå til helgen, og i går kveld sydde jeg i de siste trykknappene i ryggen. Jeg er for fornøyd med resultatet, og det var også dåpsbarnets mor, som hentet kjolen i ettermiddag.


Så da kan jeg, for en kort tid, konsentrere meg om mine ting. Og det er å få gjort ferdig det siste av tre UFOer til første møte i Tåsen. Det er et teppe jeg startet med i 2003 og som jeg hentet ferdig quiltet hos Merete på Frogner i går. Sitter nå ved sysmaskinen for å sy på lukkekant. Da er det bare håndsømmen igjen.

Nå er det tilbake til symaskinen.......

søndag 14. august 2011

Tilbake til hverdagen

4 uker med ferie går utrolig fort. Hadde masse planer om hva som skulle gjøres,
men fikk ikke tid til alt. Men sånn er det vel for oss alle.
Så er det vel bare å legge planer for hva man skal gjøre utover sensommeren og høsten.
Nå skjer det masse.
Aktiviteter i husflidslages skal planlegges og utføres, og så må vi starte planleggingen for neste vår.
Uforjentene starter opp igjen for høsten, og en del av oss skal til USA, og mindre enn 4 uker til det 
Hva skal jeg ha med som håndsøm da?

Dette prosjektet er BOM kjøpt hos Quiteglede på Elverum da jeg var innom i sommer.
Dette skal applikeres for hånd, så det burde fungere som håndsøm på reisen.
Blir mange timer på fly før vi er framme.

Så har jeg som vane å skaffe meg litt ekstra å gjøre.
Her ser dere en brudekjole fra 70-tallet som en datter har ovetatt og ønsker å få sydd om til dåpskjole. Hun kontaktet meg i ferien og jeg fikk den for et par uker siden. Skal være ferdig til 28. august, men det går.


Å så var det hun som hadde tatt på seg å strikke jakke, men som etter to år oppdaget at hun hadde tatt seg "vann over hode". Og så ble jeg spurt om å gjøre den ferdig, og svaret var "klart jeg kan strikke ferdig den".
"Skjørtet" var ferdig, så den var jo godt på vei Ble nesten ferdig med bolen før ferien og har strikket ermene nå siden jeg kom hjem fra sommerferie, så det går framover.


Tepper som varmer som skal være ferdige til å vise fram på Tåsen i september.
Ufojentene har sydd mange, og jeg har quiltet neone av dem nå i sommer og så sittet å sydd lukkekanter på balkongen så lenge det var varme kvelder.

Meldte opp 3 UFOer på Tåsen før ferien og det ser ut som jeg skal klare å gjøre ferdig alle. En er til Quilting hos Merete, og mangler da bare lukkekant etterpå. Og de to andre har jeg gjort ferdig.
Bilder kommer etter medlemsmøte.

Så er det bare å se fram til en aktiv høst for oss alle!


onsdag 3. august 2011

En "anderledes" sommer

Så var det endelig sommerferie med hele 4 uker fri, hvorav tre skulle tilbringes hos mor og lillebror i Trondheim, og den siste hjemme på Oppsal. Pakket bilen fulll av håndarbeide som bare måtte være med, og satte turen oppover via Østerdalen lørdag 2. juli. Måtte ikke bli arbeidsledig mens jeg var i Tondheim.
Mens jeg satt der i bilen og hørte på radio langs Mjøsa kom jeg på at det var lenge siden jeg hadde vært innom Quilteglede på Elverum, og siden det var lørdag og jeg skulle fordi måtte jeg bare kjøre innom.
De hadde jo flyttet til nye lokaler siden sist også. Var ikke vanskleig å bruke en time der, og litt penger også.
http://quilteglede.no/index.do

Tror jeg var ganske heldig med været også. Mye blå himmel, men også noe regn. Familen bor i et hus med stor uteplass. Den ble flittig brukt de fine dagene til håndsøm og tråkling av tepper. Litt grilling ble det også.

Her ligger et fargeglad teppe som tråkles før det skal quiltes. Fikk tråklet noen som skal til "Tepper som varmer" i løpet av høsten også. Rett bak denne terassen ligger mors arbeidsrom som jeg flittig benyttet de dagene være ikke var så bra.

En av disse dagene fanget jeg dette skue En så flott regnbue visete seg etter en skikkerlig regnskur. Men etter en slik regnbue glemmer man som regel regnet som plasket ned like før. Og bekken som fosset nedover veien.


Å så kunne det være denne idyllen med blå himmel og flotte blomster. Mange synes vel det, men for de som har mange av denne sorten i hagen blir de etter hvert en plage (sier mor) De sprer seg veldig fort og "tar over" hagen. Så en kveld var det på med støvler og kutte dem ned før de fikk spredd sine frø utover.


Å så ble det tid til litt handling også. Måte jo en tur eller to innom Quiltegården og Siw. Brukte vel litt mye penger her også, men så ble det mye fint da. 4 blokker på en ny BOM ("Glædelig Jul" av AnnAKa) + litt mer stoffer, mønster og en Japansk bok på fransk (kan ikke lese noen av språkene)


Her er et lite utsnitt av butikken. Hun skal utvide med garn i butikken i løpet av høsten og har også tatt over en quiltebutikk på Heimdal utenfor Trondheim sentrum. LYKKE TIL SIW.



Nesten hver morgen i de tre ukene jeg var i Trondheim gikk lillebror og jeg tur i Bymarka som ligger rett ved der de bor. Og da var det tur rundt et badevann som også var tilholdsted for en del ender. Etter hvert måtte vi bare ha med "gamelt" brød for å mate dem. Og noen ble veldig tøffe og spiste fra hånden.

Men så ble sommern en annen. Rette før jeg skulle returnere til Oslo søndag 24. juli skjedde de forferdelige tingene 22/7. Og dagene etter ble det veldig mye TV-titting for å få med det meste.
Mandag 25. var det naturlig å delta på Rosemakeringen på Rådhusplassen og spassere gjennom byen for å ta ødeleggelsene nærmere i øyesyn. Arbeidsplassen min ligger så nærmere, så det var godt å se at det ikke var gått så veldig mye utover de bygningene.

Torsdag fikk jeg samlet noen av Ufojentene til søm, prat og litt god mat på balkongen, for å få tankene over på noe annet, og vi var 4 stykker som ikke ga oss før sent på kvelden. Den dagen gjorde godt.

Denne uken er jeg tilbake på jobben og den vanlige tralten med å stå opp tidlig, gå på jobb, hjem og rydde på plass ting etter ferien. Og så sitte på balkongen med et håndarbeide å se kvelden komme.
 Og nei, jeg fikk ikke bruk for alt håndarbeidet jeg tok med til Trondheim, men da har jeg jo noe å holde på med utover høsten også